laupäev, märts 04, 2006

Hanoi - vesinukuteater

Laup2eva hommik, Hanoi. V2ljas sajab nagu kord 10 aasta jooksul k6rbes... korralikult. See on meie lahkumise hommik siit linnast, millega algab ka tee koju. Eilset p2eva pole veel kirja saanud, sest eile ei olnud aega... ilmselt :) Kuna praegugi pole, alustan lihtsalt m2rks6nadest, mida siis hiljem ehk t2iendan.

Neljap2eva 6htu... suht unine ja ei midagi erilist... v6i midagi siiski, meil oli Uli, Sveni ja Witoldiga t6simeelne diskussioon, kas seks on elu aluseks v6i mitte, kas inimeste otsused on nn. 'riistast juhitud' v6i mitte. Mina ja Witold (loomulike inmestena) arvame, et enamasti on, minu argumentatsioon oli juba puht tehniline. Sven ja Uli raiusid risti vastu, et ei ole... ideeinimesed? Olen v2ljasureva rassi liige... Enne vestlust kypsised ja vein.

Ahah, Reede siis... j2tsin esimese kultuuriprogrammi jupi vahele, magasin 11ni, k2isin rahulikult dushi all ning... siis tulid tyybid juba mingisuguse templi kylastuselt tagasi. H2bi ta on, aga vahel on magada vaja ja praeguseks on juba kahte templit kylastatud, palju v6ib.

Reedene p2rastl6una oli linn ja shoping. Mina ei ostnud enam midagi, kuid tore oli vaadata kuidas Witold v6i ka Sven kauplesid... Muidugi Witold tegi p2eva ostu. Mingi spordikott... alghind kaupmehel 40$... Witusch lahkus kotiga tema juurest maksnud 6$... see tyyp on v6imeline vist kauplemises ka k6ikidele setodele ja juutidele 2ra tegema.

Vahepeal l6unas88k, mingi j2rgnev tiir linnas, kodusk2ik, 6htus88k ja siis mu s6brad teatrihuvilised tuli VESINUKUTEATER.

See on Vietnamile vist ainulaadne rahvakunsti vorm - v2lja-arenenud Mekongi Deltas yleujutuste aegu, kuna lugusid oli vaja jutustada, aga k6ik oli vee all. Lava ise on ehk nii kubemesygavune bassein... rohelise veega. Idee on selles, et sul on hypiknukud, kuid n88ride asemel on puidust ja n88rist konstruktsioonid, mis on horisontaalasendis ning jooksevad vee all lava taga asuva roomati taha, kust siis inimesed askeldavad, kogu yle tunnipikkuse etenduse kubemeni vees.


/ lava /

Nukud liiguvad lahedasti, sukelduvad, hyppavad ja ujuvad. V2ga huvitav kogemus. Seejuures on mul h2bi tunnistada, et ma tean kyll l2bi telepildi, kuidas Puratiino suu liigub, kuid oma silma kuninglikkusele oli see minu syytusev6tt nukuteatri vallas. Noh, hea siis et nii eriline sissejuhatus.

/ konna püüdmine /


/ paadiralli /

Etendati p6hiliselt mingeid pilte t88dest ja tavanditest, kuid ka mytoloogiast ning etendust saatis elav traditsiooniline muusika. Muusikud tegid ka h22li nukkudele (minuarust). Tekstist ei saanud muidugi midagi aru. Visuaalne kylg andis aga piisavalt infot (n2iteks, kuidas k2ib konnapyydmine v6i paadiralli).


/ draakonite tants /


/ tänades publikut /

Teatris k2isime kogu sakslaste k2ngiga, kes olid ka pulmas, sest selleks ajaks olid Anne, m6lemad Michaelid ning... (krt, selle naise nimi l2ks nyyd meelest) samuti Hanoisse j6udnud. Peale teatrit istusime yhe... see ei olnud v2lik6rts... pigem mingi avatud ruumi juurde t2navale v2ikestele taburettidele ning tellisime 6lut. 2000 dongi klaas... st umbes 2 krooni pool liitrit. Seda j6in nii kolme klaasi jagu - h2sti lahja, aga joodav 6lle. Naljakas oli istuda... p6him6tteliselt rentslis. Aga hubane tunne oli, kuna... seltskond oli m6nus.


/ viimane klaas õlut Hanoi rentslites /

Tuli pakkimine, tuli 88 ja hommik k2es, ma koju l2en :)

0 kommentaarid:

Postita kommentaar

<< Home