teisipäev, veebruar 21, 2006

teisipäev... niiske leitsak

Noniii... t2na hommik oli 2ratus kell 06:15, magama sai peale seda kui olime veel kaks pudelit veini pundiga 2ra lahendanud ja fotosid vaadanud kell 02:00... 4 tundi, aga ega siin ykski 88 rohkem polegi saanud magada. Muide, saigoni 88d on kah praegu nii soojad, et magan linaga ja higistan isegi vaatamata ventilaatorile nagu eriti agar p6rsas.

Peale avastust, et vett pole, oli rahvas pahur, aga sai 6igeks ajaks jalad alla, sest s6it Mekongi Delta poole algas kesklinnas kell 8... sellesse treffpunkti j6udmine v6ttis meil yle tunni. Nii et olen ikka suht kaugel kesklinnast. Aga l2ksime ka bussidega ja jala, nii et m6istetav.

Buss... istmevahe on m6eldud veikeste vietnami laste jalakeste jaoks... magada ei saanud, sest istusin jalad k2iguvahes ning ... ma ei tea, kael oli valus. P2iksekreem on t2na kohustuslik - faktor 20. Eile j2tsin m2rkimata et turult ostsin t2nase tarvis ka mytsi, vietnami t2hekesega ja yhed Oakley firma vuhvlid p2ikseprillid, kuna omad kadusid vist suvel 2ra - igatahes ost oli 22rmiselt asjakohane ja tarvilik.

Mingisse kohta j6udes, pandi meid paatide peale - st kaks sellist suuremat paati, ja hakati siis vedama yhest kohast teise. Yks peatus oli tyypiline, paneme turistid maha ja koorime raha. Aga see oli v2ga ilusti tehtud - meile n2idati, kuidas tehakse riisikilet, kookosest ja banaanidest maiustusi... mingit kozinaki moodi kraami jne. Sealt ostsin minagi midagi kr6bistamiseks - praegune hetk ytleb, et hygieeni p2rast olen j2tkuvalt mures, aga surmavat pisikut ma endale ikka kylge ei saa :P

Edasi oli lausa ikka v2ga pikalt s6itu Mekongi j6e delta arhipelaagis... sest need j6ekesed ristuvad ja r2stuvad ja kallastel on ikka suht tihe asustus ja n2eb ikka erinevaid asju, alates mingitest mattide punumiste t22kodadest, sepikoda n2gin, mingeid kivide ja puidu ladusid, hoove, loomade aedikuid jne... inimesi, kes pyydsid kaelani vees olles kas kala v6i remontisid paadi mootorit. Siin piirkonnas ongi paat p6hiline s6iduvahend... nii et yldmulje olustiku osas on minu kogemuste pagasist segu Veneetsiast ja maha k2inud Vene kylast. Yldine mulje v2rvigamma koha pealt on, et k6ik on porine, pleekinud ja pruun. Kuigi armas on vaadata, et troopiline rohelus ei lase ennast pruunsusest heidutada, kookospalmid ja banaanid kasvavad kui meil pajuv6sa s88tis p6llumaa peal.


/ ikka edasi /

Vahepeal oli peatus mingi saarekese peal ja selle peale viidi meid siis s88ma... Chini vanemate juures s88du oli m2rgatavalt parem. Muidugi oli kena vaadata, mis moodi meile m2ngiti traditsioonilist vietnami keelpillimuusikat... nende asjanduste nimesid ma ei saanudki teada, kuigi korra v6eti ka kitarr k2tte. Juurde oli laul siis kohati garneeringuks, kohati p6hiroaks. Yks vanem naine laulis nii, et mulle meeldis. Ja muide, tuli v2lja et meie pulmakangelane Chin oskab samuti traditsioonilisi Vietnami laule nii, et ka tema laulus selle keelpilliduetiga kaasa, esinedes meile ja rahvale... vot selline naine ongi :)

Edasi oli paadis6it yhe mingi suure saare poole, mille peale j6udes tuli s6ita bussiga tund aega teise serva, kust siis j2rgmise praamiga yle sai, et j6uda Kan Tho nimelisse linna, mis on yldiselt siinse provintsi keskus, ning kust ma seda blogikannet kirjutan. Siin 88bin konditsioneeritud hotellis... mn6nus... kohe l2hen dushi alla... ja poole tunni p2rast l2heme linna... vaatama ja ehk ka alkoholi pruukima... t2na on vaba 6htupoolik. Homme on mingi ujuv turg visiiri seatud... et ongi kogu turg, kust osta saab kyll k6ike otse j6e peal... eks n2is mis see siis on...

praegu l6petangi

0 kommentaarid:

Postita kommentaar

<< Home