esmaspäev, veebruar 20, 2006

esmaspäev... leitsak

mis siis t2na sai... eriti midagi - hommik algas suht hilja, mingi hetk s6ime Chini pere juures l6unat... v2ga maitsev oli - osalt veel pulmade s88k, aga lisaks mingi imelik t2idetud juurvili ning praetud kala, mis pool tundi tagasi alles sabaga peksis. Meeldiv mulle, jama kalale.

Aga jah, t2na vaatasime siis jalgsi saigoni kesklinna. Sinna s6itsime bussiga, kuna oleme kesklinnast eemal siis on need paar pooletunnist v6i tiba pikemat bussis6itu suht huvitavad olnud... bussid on v2ikesed ja madalate lagedega. Sven l6i pea kohe vastu ylemist kinnihoidmise toru 2ra, kui sisse astus... ma 6ppisin sellest ruttu. Rahvas naeratab ja pakuvad istet meeleldi... yldse oleme meie siin nagu mustad Tartu kesklinnas... rahvas vaatab ja lapsed n2itavad n2puga. Keskmine kasv on suht v2ike... inimesed on nagu meil lapsed eestis... k6hnad ja v2ikesed. Vanust on muide v2ga raske hinnata... m6ni kolmekymnene n2eb v2lja nagu 16.


/ on hea unelda /

L2bi k2isime, turu, kesklinna, 2rilinna osa, hiinalinna, j6e22rse s6jasadama... ja mingid kohad veel... Postkontoris ja kohalikus notradam'is... ei kurat aeg saab otsa, peab hiljem kirjutama, sest v2lja pekstakse ja 88 on keskel omadega.

(t2iendus eelmisele l6igule:)

Turg siis, oli tihe, l2rmakas nagu kogu see riik siin. St. inimesed asjad on tihedasti ja v2ga l2rmakad. Muusikat kuulatakse p6hjas, selle rytm kisub sinna trantze'i kanti ja kileh22lne ninalaul on selline, mis peale 5 min siiski ka minu suht tolerantse pea valutama ajab :) Aga turg on t2is igasugust kraami, sellist mida eestis suvalistes kohtades n2ha kui ka sellist, mida ei oskagi oodata... kuigi jah... siin tuleb oodata pigem ootamatut siiski. K2sit88 on ilus ja odav, riided, s88k samuti. Hygieen on olematu kohati. Mingi v2ga kena restorani n6udepesumasin asub restorani nurga taga, paralleelt2nava rentslis - st siis yks mingi t2dikene peseb n6usid mingis 2mbrikeses... seal rentslis...


/ turu mingi lett /

Saigoni kesklinnas on m6ned k6rghooned ja turistidele m6eldud k6rgema klassi hotellid... nii et eurooplasi ikka n2eb kesklinnas suht palju... samas kui olla hotelliturist j22b see normaalne agulielu ikka t2iesti n2gemata. V6in 8elda juba praegu, et vietnam pole vaid Saigoni kesklinn. Kuigi kontrastid n2eb ka kesklinnas osalt 2ra... v6i siis v2hemalt kesklinna ja muu osa vahel. Naljakas oli, et suht kesklinnas oli Hiinalinn :) st hiinakeelsed symbolid ja asjad... ja rahvas n2gi kah tiba teine v2lja.


/ Saigoni tornid /

Postkontor oli muide yllatav, keegi neid, kes oli leti taga, r22kis ylihead inglise keelt. T6esti meeldiv. Samuti et k6ik asjad olid ka postkontoris ilusti odavad :) n2iteks jah... juua saab siin nii 8 krooni eest 6lleliiter... s6ltub kohast muidugi. Kohalikku rahvusvahelist haiglat sai vaadatud, aga sellest kunagi eraldi. Ning samuti yht suurt supermarketit... kus v6iks vist pmst elada sees. Ahah, seal sai Witold p2eva jooksul juba 4 komplimendi, kui mingi teenindaja teda kenaks poisiks nimetas... minuarust t2iesti tavaline vend... suure pea ja vesiste silmadega ning v2ga kahvatu nahaga... aga vietnami tibid on sillas :)

Ahah, stefanil... v2rskelt abiellunud ning poismeeste vennaskonnast v2lja astunud poldil on t2na synnip2ev... synnip2eval laulsime vietnami karaoket :) riisiviin on kohati ikka p2ris kange ja ka yllatavalt maitsev... yks oli veel huvitav... viin ma m6tlen - riisi ja musta oa viin, selline sagune ja... noh huvitava maitsega ning purju tegi kah.

yhes6naga seda postimist t2iendan kunagi veel... praegu off-line

0 kommentaarid:

Postita kommentaar

<< Home